HTML

Kockalány konyhája

Egy kocka lány is tudhat sütni-főzni.

Címkék

áfonya (2) alma (23) almás pite (1) amerikai (2) ananász (4) angol (2) aszalt (4) avokádó (1) bab (5) bababarát (1) bacon (14) banán (10) barack (12) bejgli (2) bolgár (1) bor (2) borítékolt (1) brassói (1) brokkoli (11) brownie (8) burgonya (15) cake pops (1) cékla (1) chili (4) citrom (16) cseresznye (4) csiga (3) csípős (2) csipsz (1) csirkehús (31) csokiimádók (33) csokiszósz (18) cukkini (9) desszert (159) édesség (149) egészséges (88) egészséges reggeli (10) egyszerű (152) élesztő (22) eper (16) étcsokoládé (34) étteremkritika (6) fagyi (1) fahéj (38) falatkák (16) fánk (4) fasírt (6) felfújt (1) feta (7) filmajánló (3) fogadalmak (1) fokhagymás (59) főzelék (2) francia (5) füstölt szalonna (13) gluténmentes (1) gomba (11) gombóc (1) gordon ramsay (1) görög (4) gránátalma (1) grill (3) gríz (2) gyors (120) hal (3) halloween (1) házi (25) húsos (78) indiai (3) jamie oliver (1) játék (1) joghurt (5) juhtúró (1) kakaó (37) kakaós csiga (1) kalács (6) káposzta (6) karácsony (8) karamell (4) karfiol (4) kefir (2) keksz (15) kelbimbó (3) kenyér (6) kenyérlángos (1) kevert (17) kínai (1) kínai kel (3) kiwi (2) kókusz (20) kolbász (4) könnyű vacsi (60) körte (2) kosárka (2) köszméte (1) krém (6) krémsajt (5) kuglóf (2) kukorica (10) laktató (78) larousse (1) lasagne (1) lassi (1) lecsó (3) lekvár (15) lencse (1) lepény (2) leves (24) likőr (1) madeleine (2) magyaros (10) máj (2) majonézes (2) majoranna (5) mák (3) málna (2) mandula (1) marhahús (4) mártás (6) máz (3) mazsola (7) medvehagyma (5) meggy (16) menzakaja (7) méz (18) mézeskalács (3) mikrós (1) mogyoró (2) mogyorókrém (2) muffin (12) mustáros (6) nagyanyáink süteményei (23) narancs (5) nokedli (1) nyárson sült (1) olasz (5) omlós (33) padlizsán (4) palacsinta (8) paprika (4) paradicsomos (12) péksütemény (10) penne (1) pikáns (20) piskóta (22) piskótatekercs (1) pite (16) pizza (4) pogácsa (2) póréhagyma (4) pörkölt (5) puding (18) pulykahús (3) puncs (2) rácsos (4) ragu (8) rakott (16) rántott (4) rebarbara (1) rétes (1) ribizli (1) ricotta (1) rizses (5) rumos (10) sajt (46) saláta (9) sárgarépa (16) sertéshús (28) sonka (15) sörös (1) sós rágcsálnivaló (7) spagetti (12) spanyol (3) spárga (2) spenót (1) sütemény (100) szaftos (14) szezámmag (5) szilva (5) szőlő (1) szószok (4) szuflé (1) tarhonya (1) tarte tatin (3) tej (47) tejfölös (32) tejpor (2) tejszín (27) tejszínhab (12) tenger gyümölcsei (4) tésztaétel (34) tojásos (13) tök (2) töltött (18) torma (1) török (4) torta (30) turmix (7) túró (18) vaníliás (53) vega (66) vinetta (1) virsli (2) zabpehely (4) zöldborsó (5) zöldséges (61) Címkefelhő

Friss topikok

  • Magdolna Tóthné Kovács: Nagyon sokszor elkészítettem! Mindig nagy siker volt! (2021.09.06. 15:11) Sonkás-sajtos-kukoricás háromszög
  • Tecuka: Ma megcsináltam. Valószinű a cukor mennyisége és a hagyományos sütés miatt a külseje mjadnem megég... (2021.08.30. 16:05) Ricottás amerikai palacsinta
  • takacsveca93: Hát nem a legszebb süti, de mivel gyorsan elkészül mikróban, és nem kell vele sokat szórakozni, ez... (2019.05.05. 18:05) Mikrós kakaós süti
  • Kockalány: @lorien: Teszek fel neked egy képet az blog Facebook oldalára. :) Megmutatom mennyi szaft szokott ... (2018.03.09. 22:00) A szaftos sült csirke titka
  • Kockalány: @Arpadne Szilagyi: Örülök, hogy ízlett! (2017.08.25. 16:43) Tojással töltött rúdfasírt

Linkblog

Ajánló

Legjobb receptes blogok

Naptár

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Facebook oldal

2013.06.24. 13:23 Kockalány

Ha nyár, akkor gyümölcsleves

Címkék: alma meggy leves vega puding egészséges tejfölös fahéj

Nyáron sokkal gyakrabban eszünk valamilyen levest, mint az év többi részében. A nyári melegben szinte csak hűsítő gyümölcsleveseket fogyasztunk. Annyira jól tudnak esni, és nagyon könnyű hozzájutni ilyenkor a kedvenc gyümölcseinkhez a piacon.

Én háromféleképpen szoktam gyümölcslevest készíteni. Az első két módszer szinte ugyanaz, mindkettő főzős, míg a harmadik keverős. Legtöbbször cukros-fahéjas vízben főzöm fel a gyümölcsöket, majd tejföllel elkevert pudingporral sűrítem be, ez az első módszer. A második csak abban különbözik, hogy tejföl helyett főzőtejszínnel keverem el a pudingport. A harmadik típusnál pedig főzés nélkül, nyers gyümölcsökből készítem a levest hidegen tejszínnel és keverős pudingporral.

Mindegyik változattal nagyon finom leveseket lehet készíteni, a variációk száma végtelen. Köszmétekedvelők (vagy egres, ki hogy ismeri) próbálják ki az Almás köszmételevest, de azoknak, akik inkább a barackért rajonganak az Őszibarack krémlevest vagy a Kókuszos nektarin krémlevest ajánlom, mindkettő isteni finom. Hamarosan indul a szilva szezonja, akkor a Fahéjas szilvalevest érdemes megkóstolni. A déligyümölcsök rajongóinak pedig az Ananászleves lesz a kedvencük.

Én most Almás meggylevest főztem. Ezek a gyümölcsök az év minden hónapjában könnyen elérhetőek, akár friss, akár befőtt formájában, így bármikor könnyen elkészíthetőek. A megtisztított, felkockázott almákat fahéjas-cukros vízben feltesszük főni. Amikor felfőtt, lejjebb vesszük a a tűzhely erősségét, és hozzáadjuk a friss vagy befőzött meggyet. Addig főzzük alacsony fokozaton, míg megpuhulnak a gyümölcsök.

A sűrítéshez olyan pudingport használjunk, amilyen színűre szeretnénk a levest. Ha natúr sárgára, mert a világos gyümölcsök dominálnak a levesben (alma, köszméte, ananász), akkor vaníliásat, ha több a meggy, a cseresznye vagy a szilva a levesben, és szép rózsaszín színt szeretnénk, akkor eper- vagy puncspudingot.

Ehhez a leveshez eperpudingot választottam, a pudingport tejföllel kevertem ki. A pudingos krémhez levest merünk kis adagokban, és elkeverjük, hogy ne csapódjon ki, ha a meleg levesbe tesszük. Belekeverjük a levesbe, és ha szükséges utóízesítjük cukorral, fahéjjal, egy pici szerecsendióval. Készen is van, lehet tálalni, hideg hónapokban melegen, nyári melegben lehűtve érdemes fogyasztani.

Almás meggyleves.JPG

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kockalanykonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr225375645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kamu Szutra 2013.06.25. 14:19:20

Pudingpor helyett sokkal egyszerűbb és olcsóbb kukoricakeményítőt használni a sűrítéshez. Nincs benne annyi "E betű", úm. színezék, ízfokozó stb. és mellesleg nem ad semmi eltérő ízt a gyümölcsökhöz.

Valse Triste 2013.06.25. 16:40:58

Kár pudingporral elrontani a gyümölcslevest... Kevés, nagyon kevés lisztet használok, ha egyáltalán...

kilgore.trout 2013.06.26. 11:35:47

Puding por az minek bele? Miert nem lehet elszakadni az ősrégi, túlhaladott 80-as évek beli receptektől?ezek nem gyümölcs leves receptek, ezek hogyan csináljunk "műanyag ízű lében úszkaló gyümölcs darabokat"
Receptek.
Gyümölcsöt fogni, felet leturmixolni, gyümölcslével( centrifugazott), ( rendes, nem főző)tejszínnel összekeverni, izesiteni,maradék gyümölcs kockazva bele.ennyi
süti beállítások módosítása