Most, hogy egy picit hűvösebbre fordult az idő, jobban esik a melegebb, főzött gyümölcsleves. A hideg krémleveseket majd elővesszük, ha újra forró napok lesznek. Még mindig nagy a választék a piacon a friss gyümölcsökből, bár már leáldozóban van néhányuk szezonja. Nálunk most a szilva az aktuális kedvenc, nagyon finom levest készítettem belőle.
Rövid idő alatt elkészül, és nem igényel sok előkészületet. Talán nincs is összeillőbb páros a szilva-fahéj kombónál, azt hiszem egymásnak teremtették őket. Nem is tettem bele egyéb gyümölcsöt, most csak a szilváé a főszerep. Nagyon jól sikerült, egy pillanat alatt eltüntettük.
Fahéjas szilvaleves
Hozzávalók:
- 60 dkg szilva
- 1,5-2 liter víz
- 1 nagy dobozos tejföl
- 1 cs. vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 cs. vaníliás cukor
- ízlés szerinti cukor és fahéj
- egy pici őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk, és feltesszük a vízben főni. Amikor felforrt, azonnal levesszük alacsony fokozatra, nehogy szétfőjjön. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és egy pici szerecsendióval. A tejfölben elkeverjük a pudingport, és merünk hozzá a levesből. Ezzel a keverékkel besűrítjük a levest, és egy-két perc után már le is vesszük a tűzről. Langyosra hűtve tálaljuk, jó étvágyat!