Nemcsak farsang idején lehet fánkot enni, hanem bármikor, amikor megkívánod. Ha tétovázol, mert tudod, hogy macerás elkészíteni, akkor most figyelj! Íme az egyik legegyszerűbb fánkrecept, és 5 perc alatt készen is vannak a finomságok.
Hozzávalók:
- 1 kisdoboz kefir (natúr joghurt vagy tejföl is megteszi)
- 1 tojás
- 10 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy csipet só
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a hozzávalókat. (Ha édesebbre szeretnénk készíteni, bátran rakhatunk hozzá még több cukrot.) Egy evőkanál segítségével szaggassunk kis halmokat a tésztából, és rakjuk a forró olajba. Süssük aranybarnára mindkét oldalát. Ha kész, porcukrot szórunk a tetejére, ízlés szerint lekvárral vagy pudinggal megkenhetjük őket. Az igazán édesszájúak leönthetik csokiszósszal és fújhatnak rá tejszínhabot is. Jó étvágyat hozzá!