Az egyensúlytészta nagyon megbízható sütemény. Ha betartjuk az arányokat, elronthatatlan. Ezért tökéletes alaprecept lehet kezdő háziasszonyoknak. Magában is remek édesség, de még finomabbá tehetjük bármilyen friss vagy aszalt gyümölccsel, illetve olajos magvakkal.
Én sokszor sütöm, mert az Édesnek a meggyes egyensúlytészta a kedvenc süteménye. Most, hogy eperszezon van, és a piacok roskadoznak ettől a finomságtól, egyértelmű volt, hogy ebből készítem. A tészta tényleg elronthatatlan, ha elkészül mennyeien puha és ínycsiklandozóan édes. :)
Epres egyensúlytészta
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 4 db. tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
-eper
Elkészítés:
A vajat a cukorral és a négy tojássárgájával habosra keverjük. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral és egy csipet sóval felverjük. A felvert habot óvatosan elkeverjük a vajas masszával. A lisztben jól eloszlatjuk a sütőport, és ezt is óvatosan a masszához adjuk. Készen is van a tészta.
Kivajazott-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe öntjük, és belenyomkodjuk az egész vagy félbevágott epreket. Előmelegített sütőben közepes-erős fokozaton tűpróbáig sütjük. A formában hűtjük ki, majd szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha tetszett, megtalálsz a Facebookon is.