A másik kedvelt levesem a Zöldborsóleves. Hús nélkül is laktató, és nagyon egészséges a sok zöldség miatt. Így természetesen a vegák is jóllakhatnak vele. Néha kifejezetten zöldséges levesre vágyok, mert a környezetemben mindenki megszállott húsevő, és vannak időszakok, amikor egyenesen rosszul vagyok már a hús láttán is. Ez finom opció szokott lenni ilyenkor, és igazi felüdülés.
Hozzávalók:
- 1 kg zöldborsó
- 25 dkg zöldség (sárgarépa, petrezselyem)
- 4 evőkanál olaj
- 12 dkg liszt
- pirospaprika
- só, bors
- 1 tojás
Elkészítés:
A megtisztított (vagy mirelit) zöldborsót és a darabokra vágott zöldségeket olajban megpároljuk, majd rászórunk kétkanálnyi lisztet, a paprikát, és összekeverjük. Felengedjük másfél-két liter vízzel, és ízesítjük sóval, borssal. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, aztán hirtelen felforraljuk, és beleszaggatjuk a maradék lisztből és a tojásból kavart nokedlit. Végül apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá. Jó étvágyat!