Tegnap este pizzát akartunk rendelni a szokott helyről, amikor úgy döntöttem, hogy legyőzöm a lustaságomat, és inkább én készítem el a vacsoránkat. Remek döntés volt, mert annyi idő alatt, míg kiszállították volna, simán elkészítettem, és megvolt a maga csodálatos, házias varázsa. Anyu receptje alapján csináltam, így a tészta igazán könnyű, kalácsos jellegű lett, amit imádok. A feltétet most nem vittem túlzásba, a póréhagymát akartam a középpontba állítani, de a drága kedvéért került rá egy leheletnyi hús is.
Póréhagymás- füstölt sonkás pizza
A pizza alapreceptjét megtaláljátok itt. Pizzakrémmel kentem be (az egészségmániások most biztos zúgolódnak, ők nyugodtan készíthetik saját fűszerezésű paradicsomszósszal), feltétként pedig hajszálvékonyra szeletelt bauern füstölt sonkát és póréhagymát tettem rá. Aki pirulva szereti a sajtot, még a sütőbe tolás előtt szórja rá, de én mindig csak ráolvasztom az utolsó pár percben. Egyszerű, finom, laktató, és ezerszer jobb, mint a rendelt.