Hétvégente ha nem utazok el, mindig többfogásos ebéd kerül az asztalra. A főfogás mellett többnyire levest is készítek, és ha ez még nem lenne elég, desszertnek sütök valamilyen sütit is.
Leves főzéskor nem sokat szoktam újítani, szeretem a hagyományos ízeket. Az egyik nagy kedvencem a Kolbászos krumplileves. Ha túlságosan jóllakik vele az ember, van, hogy még a másodikat sem kívánja, csak egy kis desszertet, mondjuk egy-két könnyű palacsintát.
Hozzávalók:
- fél kiló burgonya
- egy szál kolbász
- 1-2 dl tejföl
- pirospaprika
- só, bors
- pici ecet
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. Felkarikázzuk a kolbászt és a krumplihoz adjuk. Feldobhatjuk egy kis füstölt szalonnával a levesünket, már pár kocka is nagyszerű ízt ad neki. Az egészet meghintjük ízlés szerint pirospaprikával, sóval és borssal, majd felengedjük másfél-két liter vízzel. (Egy-két babérlevelet is adhatunk hozzá.) Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul, majd elkeverjük a tejföllel. Egy-két csepp ecettel megbolondíthatjuk az ízét. Jó étvágyat!