Mi, nők a sokoldalúság megtestesítői vagyunk, egyszerre végtelen számú feladattal megbirkózunk. Odafigyelünk a külsőnkre, gondoskodunk a szeretteinkről, vezetjük a háztartást, és egyúttal még oly sok mindent elintézünk. Mi vagyunk a hétköznapok (szuper)hősnői, épp csak repülni nem tudunk, hacsak nincs egy jó seprűnk. :)
A hétvégém nagyon zsúfolt volt: pénteken esküvő, szombaton lánybúcsú, a vasárnapi szülinapozást már ki is hagytam, helyette örültem, hogy pihenhettem. A sok program ellenére mégis sikerült finom és különleges hétvégi menüt készítenem.
Volt két szép szűzpecsenyém a mélyhűtőben, ami most épp kapóra jött. Nagyon szeretem baconnel elkészíteni, mert roppant egyszerű ez a módszer. Persze nem csak egyszerű, hanem gusztusos, és előkelő, mintha egy étteremben fogyasztanánk el az ebédünket. A köretet is hozzá igazítottam, hogy ne a megszokott és unalmas krumplipüré vagy rizs legyen, ezért karotta pürével tálaltam.
Baconbe göngyölt szűzérme karotta pürével
Hozzávalók:
A húshoz:
- két szép darab sertésszűz
- bacon szeletek
- só, bors
- fogvájók
- pici olaj
A püréhez:
- egy kiló karotta vagy sárgarépa
- só
- kevés vaj
- esetleg tejszín és kevés reszelt sajt
Elkészítés:
A húsokat megtisztítjuk, és egyforma nagyságú érmékre vágjuk. Az érmék vastagsága a bacon szélességével egyezzen meg. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd egyesével baconbe göngyöljük. Fogvájóval megtűzzük, és kiolajozott hőálló tálba vagy tepsibe tesszük őket. A sütés elején érdemes alufóliával letakarva puhítani a húsokat, majd a végén levéve megpirítani őket.
A püréhez a karottát vagy sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és feltesszük sós vízben főni. Ha megpuhultak, leöntjük róluk a vizet, sózzuk, és egy kevés vajjal összetörjük őket. Ha nagyon finom pürét szeretnénk, botmixert használjunk, és egy pici tejszínnel, esetleg finomra reszelt sajttal keverjük el. Jó étvágyat!
+Tipp: pár darab főtt krumplit is össze lehet törni a répával, hogy krémesebb legyen az állaga. Aki pedig nagyon idegenkedik a répapürétől, készítsen hozzá céklás burgonyapürét.