Mint a legtöbb nő, én is nagyon édesszájú vagyok. Nekem is pont azok a csokik a kedvenceim, mint Gombóc Artúrnak, azaz „… minden olyan csokoládé, amit csak készítenek a világon.”. De persze a kekszeket és egyéb édességeket sem vetem meg. Mikor mire fáj a fogam, most például valami kókuszosra. Így jött az ötlet, hogy házi Raffaellót készítsek. Sikerült is egy nagyon jó receptet beszerezni, na meg kaptam két csomag tejport, úgyhogy egy darabig lesz mihez nyúlni (bár lehet, hogy nem lesznek hosszú életűek).
Meglepően gyorsan és egyszerűen készül, csak legyen cérnája kivárni az ember lányának a dermedési időt. De a végeredmény mindenért kárpótol, komoly önfegyelemre lesz szükséged, hogy abba tudd hagyni a golyócskák egymás utáni bekapdosását. Jajjj, annyira finom!
Raffaello
Hozzávalók:
- 160 g tejpor
- 96 g vaj
- 85 g porcukor
- 80 g kókuszreszelék
- 60 ml víz
- mandula
- + kókuszreszelék a beforgatáshoz
Elkészítés:
Egy lábasban feltesszük főni a vizet a porcukorral. Közben egy tálban elkeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. Ha felforrt a víz, és elolvadt benne a cukor, hozzáöntjük a kókuszreszelékes tejporhoz. Beleöntjük az olvasztott vajat is, és jól elkeverjük. A masszát egy órára a hűtőbe tesszük dermedni. Majd kis golyókat formázunk a tenyerünk között, a közepébe tehetünk mandulát is, és beleforgatjuk a maradék kókuszreszelékbe. Akinek túl lágy lenne a formázás után, az egy rövid időre beteheti a fagyasztóba, aki türelmesebb, a hűtőbe. Ja, és a lakatot le ne felejtsétek a hűtőről. :)